Over mij

Hi!

Even kort voorstellen …
… ik ben Sabine, aangenaam!
De illustrator / ontwerper van de Blijfabriek.
Elk jaar een jaartje  ouder en omdat ik dit hier niet steeds aan wil passen mag je het even zelf uitrekenen: jaargang ’83!
En nee: ik was geen kind dat altijd dromerig met potlood en schetsboek helemaal zoet was. Wel altijd al leuk gevonden dingen te maken en te proberen en daarbij ook veel in mijn hoofd bezig geweest, dus niet het hoogste woord en op de voorgrond.

Sabine Bronsteijn Illustrator Grafisch Vormgever

Verleden …
Deze eigenschappen waren helemaal prima om met goede cijfers eindexamen te doen in mijn lievelingsvak “kunst” … niet genoeg om op de kunstacademie te komen – ik denk dat ik gewoon niet bijdehand genoeg was.
Even kort gebaald … maar als troost heb ik toen een rode trui gekocht waar ik onwijs blij van werd en ben mijn andere passie gaan volgen: ZEILEN. Dat heeft me toen ook meer opgeleverd dan de kunstacademie – denk ik nu dus: Zeevaartschool gedaan, de liefde gevonden én een mooi oud zeilschip waarmee we samen de Oostzee hebben bezeilt met onze gasten die bij ons aan boord een fijne tijd hadden – al zeg ik het zelf!
En niet onbelangrijk: geleerd een eigen bedrijf te runnen, het voor jezelf te regelen en verantwoordelijkheid te nemen.

 

“Heel leuk op je cv: ik was dus hiervoor kapitein!”

 

Met (inmiddels) 3 kids zijn we natuurlijk uiteindelijk wel aan de wal beland en leiden we nu een heel geregeld leven in een gezellig dorpje in Noord-Holland, net boven Alkmaar … en de zee is gelukkig op steenworp afstand!

 

Blijfabriek & Ik …
Omdat werk en passie voor mij dus echt bij elkaar horen ben ik uiteindelijk toch in het creatieve vak beland. Illustraties maken, ontwerpen vormgeven  en anderen daarmee inspireren en helpen is echt een fantastisch werkveld dat me elke dag weer motiveert en waar ik veel plezier uit haal.
Sinds ik in 2016 ben begonnen met de Blijfabriek heb ik veel tijd in de ontwikkeling van mijn vaardigheden gestoken omdat ik me graag onderscheid in professionaliteit. Ik vind het dan ook leuk om een product af te leveren dat de verwachtingen overtreft. Dat betekent dus naast een eigen teken- en ontwerpstijl vinden ook dat ik met veel aandacht aan de uitwerking en presentatie werk. Digitalisering is hierbij een belangrijke sleutel voor mij geweest. Waar ik mijn tekenvaardigheden ooit helemaal analoog heb aangeleerd is het toevoegen van de digitale mogelijkheden een fantastische manier om mijn ontwerpen flexibel en daardoor ook professioneler in te zetten.

Om dit doel te halen volgde ik uiteindelijk naast mijn werkzaamheden als illustrator een opleiding tot grafisch vormgever, die ik in 2021 heb afgerond.
Met veel plezier werk ik nu naast illustraties ook aan logo en huisstijl trajecten. Door de vele overeenkomsten ( brainstormen, de gezamenlijke klik zoeken – gesprekken voeren – ideeën in concepten omzetten –  uitwerken en uiteindelijk de eindresultaten goed inzetten) werkt de combinatie illustratie en ontwerp voor mij heel goed en blijft het werk lekker afwisselend:

 

“Digitaal op het beeldscherm of lekker analoog op de muur!
– zeg jij het maar, ik doe het allebei met onwijs veel plezier.”

 

 

En als je nu denk dat we een goede match kunnen zijn voor iets dat in je hoofd zit maar nog vorm moet krijgen: neem dan vooral contact op want ideeën droppen mag altijd hier!

 

Blijfabriek ©