Een persoonlijke muurtekening: Van schets naar ontwerp op jouw muur!

Een persoonlijke muurtekening: Van schets naar ontwerp op jouw muur!

Misschien heb je het al langer in je hoofd: een muurtekening als eyecatcher in de ruimte. Maar als je het dan googelt haak je ook snel weer af want hoe gaaf de afbeeldingen ook zijn waar je doorheen scrolt om ze nou voor jaren op je eigen muur te hebben … dan slaat de twijfel toch weer toe

Logisch! Niet één van die tekeningen is namelijk speciaal voor jou / jouw gezin / jouw bedrijf … jouw ruimte ontworpen. En laat dit nou juist het belangrijkste ingrediënt zijn van een geslaagde muurtekening: die past gewoon bij jou! Je hebt in ieder geval alvast iemand gevonden die er verstand van heeft ( that’s me! ). Met mijn kennis van ontwerp weet ik wat wel of niet goed uitkomt op groot formaat en met welke elementen we samenhang in grote ontwerpen kunnen krijgen. We zullen dus zeker wél tot de perfecte match komen voor een persoonlijke muurtekening die precies bij jou past. Hoe we dit doen leg ik je nu even stap voor stap uit.

Een persoonlijke muurtekening: Van schets naar ontwerp op jouw muur!

Stap 1: Je hebt een muur. En die muur verdient wel wat aandacht. Hij is saai, kaal, zonder functie of misschien wel alles samen. Het handigste is als je de muur van tevoren nog even opknapt (of dit laat doen). Op een strak gestucte muur komt de tekening het beste uit en fris in de latex heb je het langste plezier van je toekomstige muurtekening.

 

Stap 2: We gaan in overleg. Dat kan zelfs al als je nog helemaal niet weet welk onderwerp je graag aan de muur wilt zien. Samen komen we er wel. We bespreken de functie van de ruimte, het oppervlak, je voorliefdes, hobby’s, interesses, inrichtingstijl, moodboards of ontwerpen die je aanspreken. Zo komen we uiteindelijk bij het thema en het onderwerp wat precies goed is voor jouw muur.

Stap 3: Aan de hand van jouw wensen kan ik je nu een offerte toe laten komen. Hierbij kunnen we ook alvast kijken naar een geschikte datum waarop ik van jouw saaie muur een gave eyecatcher ga maken. Voor het gemak ga ik ervan uit dat je akkoord gaat met de offerte (anders stopt het hier namelijk! – en dat zou jammer zijn.).

 

” Het belangrijkste ingrediënt van een geslaagde muurtekening? Die past gewoon bij jou! “

 

Stap 4: Ik maak een grove schets van het besproken onderwerp. Hieraan kan je vooral de compositie van het ontwerp beoordelen en kijken of het idee goed uitkomt. Het is echter nog geen uitgewerkte tekening. Aan de hand van de schets kan je mij nog wijzigingen doorgeven voordat ik aan de uitwerking begin.

Stap 5: Het idee wordt uitgewerkt tot illustratie / tekening in de stijl die je van andere illustraties van mij kent. Wordt je er heel blij van? Dan gaan we nu echt aan de slag!

Stap 6: Samen met mijn gedigitaliseerd ontwerp voor jou en alle andere benodigdheden sta ik op het afgesproken tijdstip bij jou voor de deur. Dan ga ik aan de slag: Met behulp van een beamer projecteer ik het ontwerp op de juiste positie op jouw muur. Na het overbrengen van de basistekening gaat de beamer weer uit en begint het inkleurwerk van de illustratie en voeg ik de fijne details toe. Jij kan in die tijd doen wat je wilt: werken of boodschappen doen, een stukje mee kleuren, met een kopje koffie blijven kijken … maar uiteindelijk zal het zover zijn en … … heb jíj dus je eigen XL-tekening die alléén bij jou past!

 

 

Maak de tekening blijvend!
Ik heb er zelf een tijdje naar gezocht en getest: Een beschermlaag die je niet ziet maar die wel werkt en die je na 1 dag over de muurtekening aan kan brengen. Deze tip deel ik natuurlijk heel graag met je zodat je muurtekening lang mooi zal blijven!

En? – denk je nu “jaaaaaa, dat wil ik!”? Wacht dan niet en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jou en wie weet sta ik binnenkort wel in jouw woonkamer, keuken, babykamer, winkelruimte, kantoor, lunchroom, hobbyruimte … te tekenen.
Op de pagina MUURTEKENING vind je alvast veel inspiratie en kan je lekker scrollen en kijken wat je wel of juist niet zou willen!

Maar uiteindelijk begint een persoonlijke muurtekening natuurlijk met een écht gesprek! Geheel vrijblijvend, je mag me mailen of direct bellen.

Neem contact op

Blijfabriek ©